5. lokakuuta 2013

Hääpaikan koristelu

Meillä oli häissämme kaksi erillistä tilaa jotka täytyi koristella. 
Panostimme enemmän alakerran koristeluun ja yläkerrassa pyrimme luomaan tunnelmaa pienillä jutuilla.
Pyrimme tekemään häihimme koristeita mahdollisimman paljon itse ja pyrimme saamaan niistä persoonallisen näköisiä.


Pöydät löytyivät juhlapailta, mutta tuolit lainasimme Joonaksen työpaikalta.
Katossa olevat verhot tehtiin ompelemalla Ikean halpisharsoverhoja yhteen. Näin saatiin vähän peitettyä rumia loisteputkivalaisimia. Kattoon ripustettiin myös pitsipalloja joiden sisään oli ensiksi ajatus laittaa valosarjat. Perjantaina juhlatilaa koristellessamme totesimme kuitenkin, että tila on niin valoisa ettei valoista pallojen sisällä ole mitään hyötyö joten hyödynsime ne yläkerran tilassa. Pitsi pallot tein itse Ikeasta ostamastani pitsistä. Voin kertoa, että niissä riitti kyllä urakkaa ja liisteriä sekä ilmapalloja kului kiitettävästi.


Töistä lainatut lavat laitettiin meidän pöydän taakse peittämään rumia ovia ja siihen ripustettiin mrs <3 mr viiri, jonka tein itse jämäkankaista.Häidemme väriteema oli vihreä ja vanharoosa. Käytimme värejä koristelussa harkiten ja ne toistuivat kynttilälyhdyissä, serveteissä, hääbingossa. Pöydissä olevat kynttilälyhdyt teimme itse pitsikankaasta ja erikokoisista lasipurkeista, joita keräilimme sukulaisten ja ystävien avustuksella. Lisäsimme purkkeihin vihreitä ja vanhanroosan värisiä nauhoja sekä juuttinarua. Pitsi toistui myös servettirenkaissa jotka teimme samaisesta pitsikankaasta. Kukkia varten keräilimme vanhoja ruskeita pulloja ja laitoimme niihin harsokukkaa ja valkoista neilikkaa. Pöytänumerot teimme juuttikankaasta ja sidoimme ne juuttinaruilla kukkapulloihin.

(c) Patrick Forsblom

(c) Patrick Forsblom


Pöydissä olevat nimilaput ja häiden ohjelma tehtiin käyttämällä kirjainleimoja. Täytyy kyllä sanoa, että näitä tehdessä tuli mieleen että jotain olisi voinut tehdä helpommanki kautta. :)

Lisäksi pöydissä oli hääbingot ja kertakäyttökamerat. 
Hääbingot tein itse yksinkertaisesti käyttämällä wordia ja kävimme tulostamassa ne tulostusliikkeessä paksummalla paperille. Hääbingoa voin kyllä lämpimästi suositella. Ainakin meillä se toimi loistavasti.

Kertakätttökamerat tilasimme netistä ja päädyimme laittamaan ne paperipusseihin, joissa oli ohjeet kamerankäyttöä varten. Harmillisesti juhlakansa ei ollut oikein hallinnut kameran salamankäyttöä ja aika suuri osa kuvista oli mustia. Mutta erittäin onnistuneita otoksiakin kameroiden sisältä löytyi. :)Istumajärjestykset ja Menun kirjoitimme ikkunatussilla vanhoihin ikkunoihin, joita meiltä löytyi kotoa.

(c) Patrick Forsblom
(c) Patrick Forsblom
(c) Patrick Forsblom
HUH. Tulipas aika pitkäpläjäys ja lisää ois vielä tullut, mutta taidan jättää ne ensikertaan. 

3 kommenttia:

 1. Ooh ja vau mitkä hääkoristelut olette saaneet aikaan. Täällä tulevan kesän morsian etsii inspiraatiota ja sitä kyllä löytyi tästä postauksesta läjäpäin :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Kiva että sait ideoistani inspiraatiota. Tsemppiä häiden järjestelyyn! 😊

  VastaaPoista
 3. Upean näköistä, ihana tunnelma! :) Meillä on ensi kesän häihimme Hermannintalo harkinnassa, vaikkakin olemm ehtineet varaamaan jo toisen paikan. Kuinkahan monta vierasta tuonne alakerran saliin mahtaa maksimissaan mahtua..?
  Nimimerkillä isot häät tulossa :)

  VastaaPoista